top of page

במדינת ישראל נרצחות מידי שנה עשרות נשים, ועוד רבות סובלות מאלימות במשפחה על כל גווניה, יום יום. 
עמותת נשים למען נשים שמה לה למטרה להוביל שינוי בחברה, לחזק ולקדם נשים לטובת יציאה ממעגל האלימות. 

נשים

נשים נפגעות אלימות מגיעות מכל שכבות האוכלוסייה, מתרבויות שונות ובכל גיל. 
רובן עבדו באופן לא יציב או לא עבדו כלל. למעשה, רק כ- 30% מהנשים עבדו לפני הגעתן למקלט, והן מגלות קשיים רבים בהסתגלות לעצמאות על כל המשתמע מכך.
נשים אלו לרוב חסרות מיומנויות יומיומיות בסיסיות וחסרות את האמונה בעצמן ובמסוגלות שלהן. בנוסף, האלימות משבשת את יכולתן להשתלב בחברה, להתקדם ולממש את כישוריהן. כך, במקרים רבים מונצח חוסר היציבות של מצבן הנפשי והכלכלי, והן נאלצות לעיתים קרובות להישען על קצבאות או לחזור אל הסביבה האלימה ממנה נמלטו. 
הנחת היסוד היא שבכל אדם מצויים כישרונות ויכולות שניתן לגלות באם יוצרים סביבה מאפשרת. לאחר שמתגלים הפוטנציאל, תחומי העניין והכישורים המתאימים – ניתן לתמוך בהתפתחותן של הנשים, הכשרתן והעצמתן לטובת השתלבות מלאה בחברה.
אנו שואפים לסייע לכל אישה להגיע לעצמאות כלכלית וזאת על ידי חיזוק אמונתה במסוגלותה, הגברת תחושת הערכה העצמית ושליטה על הבחירות בחייה.

ילדים ונוער

במקלט ילדים מגיל 0 עד 18, כולל נשים שהגיעו בהריון מתקדם וילדו במהלך שהותן. כל הילדים והילדות המגיעים למקלט היו חשופים לאלימות וההשלכות של מצב זה ניכרות באופי ההתנהגות, דרכי התקשורת ועולמם הרגשי.
הילדים מגיעים עם אימהותיהן במצב בו נשקפת סכנה לשלומה הפיזי  והנפשי. המקלט מהווה סביבה חינוכית וחברתית המקבלת ומכילה את הילדים מרגע הגעתם ועד עזיבתם.
אנו מפעילים פעוטון לגילאי 0-3, גן לגילאי 3-6 , מועדון לילדי ביה"ס ובו ציוד מחשבים ובנוסף מרחבים מיוחדים למשחק (כגון: פינג פונג, כדורגל שולחן ומתקנים בחצר). כיתת לימוד נפרדת המצוידת במחשבים מיועדת לילדים הזקוקים לעזרה אישית.
הילדים והילדות לומדים בבתיה"ס ברחבי העיר, בהתאם לגילאים, לצרכיהם, ולתחומי העניין. 

מתבגרים ומתבגרות

בני ובנות הנוער המגיעים למקלט יתמודדו, בנוסף לאתגרי הגיל, גם עם השלכות מעגל האלימות על חייהם טרם ההגעה.
בכדי לתת מענה מיטבי, נבנו במקלט מספר יחידות דיור הערוכות לקלוט אישה עם נערים ונערות מתבגרים ולאפשר פרטיות. ביחידות דיור אלו קיימים מטבחון, שירותים, שני  חדרי שינה וסלון. 

המעטפת הייחודית לילדים ולמתבגרים כוללת מענה רגשי, חינוכי וחברתי, בטיפול פרטני וקבוצתי: הדרכה הורית פרטנית לאם, שילוב במסגרת בתי הספר, סיוע לימודי וחונכות, פסיכותרפיה, טיפול באמצעות אמנות, יציאה לסרטים, באולינג, בריכה וקרטינג, פעילויות מיוחדות לקיץ ולחופשות ועוד.

טיפול

הטיפול מהווה מרכיב מרכזי בתהליך היציאה ממעגל האלימות. במקלט עובדות סוציאליות לנשים ולילדים הדוברות עברית וערבית בהתאמה לשפת המטופלת. עם הגעת האישה, העובדת הסוציאלית תפגוש אותה לשיחה ראשונית למעבר על חובות וזכויות במקלט, סדר היום, וקבלת תמונת מצב ראשונית טרם התחלת הטיפול. בהמשך, הטיפול יכלול מענים באופן פרטני וקבוצתי, במגוון נושאים. 
העובדות הסוציאליות במקלט עובדות בשיתוף פעולה עם רשויות הרווחה בעיר המוצא של האישה, וכן עם מגוון תכניות להכשרה, העשרה ומיצוי זכויות לטובת כל אישה.

תרבות ופנאי

כחלק מהתפיסה שבכל אחת מצוי גרעין חזק ופוטנציאל ליציאה ממעגל האלימות, במקלט מגוון פעילויות העשרה והעצמה בתחומים רבים - לימוד השפה העברית, סדנאות בנושא מיומנויות מחשב, סטיילינג, אומנויות לחימה והגנה עצמית, טיולים, מופעי תרבות, פעילויות ספורט ועוד.

יעוץ וסיוע משפטי

כל הנשים השוהות במקלט זכאיות לסיוע משפטי במהלך שהייתן ועד לסיום ההליכים המשפטיים.
הליווי המשפטי נועד לאפשר לכל אישה לפעול למען מימוש זכויותיה, והוא חלק מתהליך ההעצמה, ומשולב במערך הטיפולי הכולל.
כל אישה במקלט מקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בשפתה (עברית / ערבית), שמטרתו להציג בפניה את כלל האפשרויות החוקיות, ולהכינה לקראת הצפוי לה.
הייעוץ המשפטי הניתן לאישה מסייע לה בנושאים של משמורת על ילדיה, מזונות, טיפול בחובות, זכויות דיור ורכוש, והבהרת זכאותה באם תבחר להיפרד מבעלה או לקראת שלום בית עימו.
עורכת הדין מייצגת את האישה אל מול מערכות החוק, המשפט ורשות המדינה, בתי הדין הרבניים, השרעיים ובבתי המשפט לענייני משפחה, ומכינה את האישה לדיונים אלו.

bottom of page